Китай обмежує зростання виробничих потужностей, особливо в алюмінієвій промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обмежує зростання виробничих потужностей, особливо в алюмінієвій промисловості

Казна та Політика
268
Державна рада КНР в середу вирішила боротися з наявністю надлишкових потужностей у семи галузях промисловості, повідомляє агентство Bloomberg.
В першу чергу йдеться про алюмінієву галузь. Так, уряд заборонив будівництво нових алюмінієвих заводів протягом трьох років, аналогічні заборони введені для сталеливарних і суднобудівних підприємств.
Крім того, Китай протягом року має намір скоротити потужності загальним обсягом 800 тис. тонн алюмінію на рік, що, проте, не змінить ситуацію докорінно, вважають інвестори.
Світові потужності з виробництва алюмінію оцінюються в 20 млн тонн металу на рік, а попит цього року складе 16 млн тонн.
В таких умовах зростання цін на алюміній істотно відставало від збільшення вартості інших кольорових металів. Так, алюміній з початку року подорожчав всього на 23%, тоді як цинк злетів на 43%, а вартість міді майже подвоїлася.
Скорочення зачеплять застарілі і невеликі неефективні виробництва, які з'явилися останніми роками на тлі зростаючих цін на метал.
Наявність таких порівняно невеликих виробництв створює проблеми у сфері енергозбереження та екології. Витрати на електроенергію складають близько 50% всіх витрат у процесі виробництва алюмінію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас