Зростання споживчої довіри у Великобританії у вересні було максимальним з 1995р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання споживчої довіри у Великобританії у вересні було максимальним з 1995р

179
Зростання індексу споживчої довіри у Великобританії, що розраховується дослідницькою компанією Gfk NOP, у вересні було максимальним з 1995 року.
Значення індикатору збільшилося до мінус 16 пунктів - найвищого рівня із січня 2008 року - з мінус 25 пунктів у серпні, повідомило агентство Bloomberg. Аналітики очікували збільшення показника до мінус 24 пунктів.
Індекс очікувань відносно ситуації на наступні 12 місяців збільшився на 13 процентних пунктів - до 4 пунктів - максимуму більш ніж за десять років, індекс оцінки персональних фінансів на наступний рік піднявся на 5 процентних пунктів - до 5 пунктів.
"Психологічно важливим є факт, що значення показників упевненості людей у їхніх власних фінансах на наступні 12 місяців, а також довіри до економіки в цілому на наступний рік стали позитивними, - відзначає директор Gfk Нік Мун. - Ці індикатори перебували на негативній території більше року".
Індекс роздрібних продажів, що розраховується Конфедерацією британської промисловості, виріс у вересні до максимуму за п'ять місяців, дані Hometrack показують прискорення темпів зростання цін на житло.
Згідно із прогнозом міністра фінансів Великобританії Алістера Дарлінга, відновлення британської економіки буде йти повним ходом до кінця цього року завдяки урядовим заходам стимулювання економіки і викупу активів Банком Англії.
ВВП Великобританії в другому кварталі 2009 року знизився на 0,6%.
Gfk NOP розраховує індекс для Європейської комісії на основі опитування більше 2 тис. жителів Великобританії. Збір даних для нього проходив з 4 по 13 вересня.
У липні 2008 року індекс споживчої довіри опускався до мінус 39 пунктів - найнижчого значення за 34 роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас