"Ъ": В Україні готується перший позов до країни-члена СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": В Україні готується перший позов до країни-члена СОТ

4778
Міністерство економіки закликає українські компанії до використання судових механізмів Світової організації торгівлі (СОТ) для захисту своїх інтересів у країнах-членах організації, заявив заступник міністра економіки Валерій П’ятницький під час круглого столу "Торговельна політика України: від вступу в СОТ до створення зони вільної торгівлі з ЄС", організованого Мінекономіки, юридичною фірмою "Василь Кисіль і партнери" і видавничим домом "Коммерсантъ".
Учасники погодилися із твердженням заступника голови комітету Верховної ради з питань промисловості та регуляторної політики і підприємництва Ксенії Ляпіної про те, що півтора роки членства України в СОТ недостатньо для аналізу його наслідків. Однією із причин відсутності видимих змін стало невміння українського бізнесу захищати свої права на зовнішніх ринках, використовуючи механізми СОТ, впевнена партнер юрфірми "Василь Кисіль і партнери" Тетяна Сліпачук. За її словами, їх фірма готує перший позов української компанії щодо дискримінації на ринках країн-членів СОТ. Подробиці справи до її направлення в судові інстанції СОТ не розголошуються.
"Треба першими почати судову війну, захищаючи інтереси нашого бізнесу, - заявив пан П’ятницький. - Як українським бізнесменам навчитися використовувати судові механізми СОТ, якщо не на досвіді реальних процесів?" Але для вдалого захисту інтересів українського бізнесу необхідно, щоб норми СОТ навчилися використовувати не тільки бізнесмени, але й дипломати, відзначив старший партнер юрфірми "Волков, Козяков і партнери". Сергій Козяков і навів як приклад скасування антидемпінгових розслідувань відносно української металопродукції з боку ЄС та Індії.
Юрій Панченко
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас