Український ринок акцій у вівторок проігнорував приватизацію ОПЗ, що не відбулася, продовживши ралі на внутрішньому попиті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок проігнорував приватизацію ОПЗ, що не відбулася, продовживши ралі на внутрішньому попиті

Фондовий ринок
217
Український ринок акцій у вівторок продемонстрував стрімке зростання на хвилі оптимізму вітчизняних інвесторів, що виявили інтерес практично до всього спектра паперів, що торгувалися. За підсумками дня індекс "Української біржі" виріс на 6,72% - до 1390,44 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - 4,1% до 548,04 пункту.
Новина про приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ), що не відбулася, не зробила негативного впливу на загальну динаміку індексів українських фондових майданчиків.
"Весь ринок уже звик до подібних ситуацій навколо приватизації українських підприємств, тому негативу дана новина не принесла. Під час ралі негатив звичайно ігнорується, про нього починають згадувати, коли приходить момент корекції. Призупинилася активність торгів тільки за акціями "Стіролу", зростання якого було на пряму пов'язано із приватизацією ОПЗ", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" інвестиційний консультант Astrum Investment Management Віктор Петруся.
Директор з міжнародних продажів і нових ринків інвестгрупи "Сократ" Костянтин Лісничий вважає малоймовірним, що новина про зрив приватизації ОПЗ вплине на ринок, оскільки подібний результат був очікуваним для експертів. У той же час, додав він, ця новина дає негативне посилання зовнішнім інвесторам, демонструючи, як важко і ризиковано інвестувати в Україну. К.Лісничий також спрогнозував судові позови і повторний аукціон із продажу ОПЗ в майбутньому.
"Український ринок у вівторок ріс сам по собі: протягом торговельної сесії українських майданчиків Європа торгувалася в невеликому мінусі. Позитивний імпульс вітчизняному ринку на закритті додало зростання американських фондових майданчиків на відкритті. Однак основна причина зростання - істотне перевищення попиту на папери над пропозицією. Обсяги торгів свідчать про появу учасників, що скуповують папери з ринку, що в підсумку сприяє неадекватному зовнішній кон'юнктурі зростанню", - прокоментував ситуацію аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
Крім того, за його словами, на внутрішнє новинне тло позитивно вплинула ревальвація гривні на міжбанку до 8,27 грн/$1.
На "Українській біржі" у вівторок знову встановлений рекорд за обсягом торгів - понад 52 млн грн, укладено 2102 угоди.
Бурхливе зростання продемонстрували акції Єнакіївського метзаводу -на 17,50%, Авдієвського коксохіму - на 13,07%, "Азовсталі" - на 11,36%, "Центренерго" - на 10,66%, Райффайзен Банку Аваль - на 10,44%. Подешевшали акції "Стіролу" (-1,89%) на новинах про ОПЗ і Крюковський вагонобудівний завод (-0,99%).
На "ринку котирувань" ПФТС у лідерах зростання акції Авдієвського коксохіму - на 19,4%, Єнакіївського метзаводу - на 18,9%. "Донбасенерго" - на 17,07%, Укрсоцбанку - на 14,52%. Упали в ціні акції Харцизького трубного заводу - на 10,71%.
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день укладено 68 угод на суму 5,2 млн грн.
На "ринку" заявок ПФТС укладено 98 угод на суму 5,1 млн грн.
Трейдер інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінскіх повідомив, що на ринку єврооблігацій України бонди в суверенному секторі зберегли свої позиції, незважаючи на невеликі обсяги продажів. "У корпоративному сегменті звуження спредів спостерігалося в Укрексімбанку'11, Укрсоцбанку'10 і УкрСиббанку'11, основні продажі припали на довгі бонди ПриватБанк'16 і Укрексімбанк'16. Азовсталь'11 показала зростання на 100 б.п. і котирувалася на рівні 89.5%/90.5% від номіналу", - повідомив експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас