ОПЕК, ймовірно, захищатиме ціну нафти на рівні 60 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК, ймовірно, захищатиме ціну нафти на рівні 60 дол. за барель

Енергетика
264
Країни-члени ОПЕК, ймовірно, скоротять постачання нафти для того, щоб зберегти вартість нафти на рівні $60 за барель, в разі падіння цін, вважає глава відділу світових сировинних ринків JPMorgan Chase & Co. Лоренс Іглс.
Саудівська Аравія, Кувейт і ОАЕ можуть дуже швидко вивести з ринку до півмільйона барелів нафти, наводить його думку агентство Bloomberg. Інші члени ОПЕК можуть схилитися до зменшення видобутку на невеликі об'єми, вважає Іглс.
На ОПЕК припадає близько 40% світового видобутку нафти.
Колапс нафтових цін малоймовірний, "оскільки я не думаю, що ОПЕК дозволить цьому статися", заявив представник JPMorgan. "Доки спад попиту на нафту не дуже істотний, я думаю, що ОПЕК зможе справлятися з цим і тримати ціни на рівні $60 за барель", - вважає він.
У вересні вартість нафти на NYMEX впала на 4,4%, що є найбільшим місячним зниженням з січня цього року.
На думку Іглса, нафта може подешевшати через спад попиту в наступні пару місяців, оскільки НПЗ зупиняють виробництво на ремонт, а також у зв'язку з накопиченням запасів палива вище середнього рівня.
Аналітики JPMorgan прогнозують, що середня ціна нафти в четвертому кварталі цього року складатиме $70 за барель, а в 2010 році - $68,75 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас