СБ: Зростання економіки РФ поки представляється тендітним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Зростання економіки РФ поки представляється тендітним

Казна та Політика
128
Зростання економіки РФ є слабким і в короткостроковій перспективі для неї існують значні ризики, заявив президент Світового банку по Європі та Центральній Азії Філіп Ле Ру.
"Здається, що сьогодні найгірша частина кризи в Росії вже позаду, - цитує слова представника Світового банку Reuters. - Однак ми ще не вийшли з важкої ситуації... Вплив пакетів стимулювання поступово розчиняється... Зростання ВВП РФ поки здається досить слабким, існують значні ризики в короткостроковому періоді. Однак прогноз на середньострокову перспективу також не позбавлений проблем".
Ле Ру відзначив, що російська влада в розпал кризи діяла оперативно, зокрема, регулюючи процентні ставки. Завдяки цим заходам "Росія уникла катастрофи своєї валюти і паніки на ринках", - вважає він.
Тим часом, за словами Філіпа ле Ру, російському керівництву необхідно виконати ще багато завдань, щоб перейти до стійкого зростання. Насамперед, необхідно створити сприятливий інвестиційний клімат, зокрема, упоратися з податковими бар'єрами, поліпшити рівень освіти робочої сили і спростити одержання ліцензій і дозволів, а також змінити політику в сфері видатків держсектора, насамперед, краще орієнтувати соціальні програми підтримки.
Нагадаємо, що Світовий банк прогнозує скорочення економіки РФ на 8% в 2009 році. В 2010 році, за прогнозом Світового банку, ВВП Росії може вирости на 2,5%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас