ЦБ Росії хоче зберегти частину антикризових заходів ще на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії хоче зберегти частину антикризових заходів ще на рік

Казна та Політика
138
Банк Росії хотів би зберегти можливість компенсувати банкам можливі збитки на ринку міжбанківського кредитування (МБК) і можливість регулювання процентних ставок за вкладами, повідомив перший заступник голови ЦБ РФ Олексій Улюкаєв.
"Я не думаю, що є спеціальні ризики (виникнення кризових ситуацій). Це стратегія виходу із кризи, ЦБ - консервативна установа", - сказав Улюкаєв у кулуарах інвестфоруму "Росія кличе".
Зачіпаючи питання можливості ЦБ РФ обмежувати ставки банків за вкладами, він сказав: "Це правильний крок у принципі. Ми повинні застерегти банків від безрозсудної політики".
Разом з тим, за словами першого заступника голови ЦБ РФ, регулятор воліє використовувати словесні інтервенції. "Це найкращий спосіб", - запевнив він.
Банк Росії ще поки не скористався правом обмежувати ставки банків за вкладами, хоча й у кризу знову одержав таку можливість. Зараз максимальна ставка за вкладами топ-10 перебуває на рівні 14,6% річних.
За методикою, що застосовується ЦБ Росії, максимальна ставка для інших банків не повинна перевищувати 16,6% річних (тобто плюс 2 процентні пункти до ставки топ-10).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас