Євросоюз обмежить гучність МР3-плеєрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз обмежить гучність МР3-плеєрів

390
У Брюсселі говорять, що нові стандарти дозволять багатьом молодим людям зберегти слух під час прослуховування улюблених музичних композицій.
Нові вимоги передбачають від виробників цифрових плеєрів встановлення як основних не максимальних рівнів гучності, а припустимих для безпечного прослуховування, крім того вимоги пропонують наявність у документації окремих пунктів, де буде говоритися про те, що прослуховування музики вище заданих рівнів гучності шкодить слуху. Є й низка інших вимог.
"Ці дані особливо актуальні для молодих людей, які мають звичку слухати музику на максимальних рівнях гучності годинами. Багато з них і поняття не мають, який згубний вплив на слух це має", - говорить Меглена Кунєва, єврокомісар з питань регулювання споживчого ринку.
За її словами, нові стандарти будуть затверджені найближчим часом, вони є результатом 2-річних консультацій з медиками, виробниками і споживачами продукції. Згідно з офіційною статистикою, зараз тільки в країнах ЄС налічується більше 10 млн молодих людей із набутими проблемами слуху. Більшість із них - це саме ті самі любителі включити плеєр на максимальній гучності.
На сьогодні в Європі немає стандартів, що регулюють гучність. За словами Кунєвої, 5-10% користувачів плеєрів під час опитування повідомили, що слухають музику приблизно по 1 годині на день протягом як мінімум 5 років.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас