Тігіпко нарікає на провал пенсійної реформи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко нарікає на провал пенсійної реформи в Україні

Казна та Політика
917
Відомий банкір Сергій Тігіпко, який заявив про свій намір балотуватися на пост президента України, критикує дії українського уряду з реалізації пенсійної реформи в країні. Про це повідомила прес-служба політика.
"Закон торжествує, але проблема залишається", - прокоментував він рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав незаконною квітневу постанову уряду про сплату додаткових пенсійних внесків підприємствами, що діють за спрощеною системою оподаткування.
С.Тігіпко відзначив, що вводити нові платежі для підприємців може тільки парламент. На його переконання, приймаючи таку постанову, уряд перевищив свої повноваження. Крім того, він підкреслив, що тепер Пенсійний фонд втратить частину надходжень.
В програші залишаться і самі підприємці, і їхні працівники, оскільки розмір їхніх пенсії залежить від суми внесків до Пенсійного фонду, констатував С.Тігіпко.
"А корінь проблеми в тому, що в Україні не доведена до кінця пенсійна реформа", - вважає С.Тігіпко.
"У нас є перший рівень системи пенсійного страхування, призначений, перш за все, для бюджетників і робітників, і третій рівень - добровільне недержавне накопичувальне пенсійне страхування, в якому зацікавлені заможні люди. Але й досі відсутній другий рівень - обов'язкове державне накопичувальне пенсійне страхування", - пояснив він.
Політик додав, що ця форма повинна охопити малих підприємців, а також осіб вільних професій, інших представників середнього класу, які мають і можливість, і бажання накопичити собі на пенсію за допомогою держави, але не зацікавлені в солідарній пенсійній системі першого рівня.
"Замість того щоб добудовувати пенсійну систему, уряд дискредитує її своїми явно незаконними діями", - сказав С.Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас