Ангела Меркель сформує новий кабінет до 9 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель сформує новий кабінет до 9 листопада

Казна та Політика
102
Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила про те, що має намір сформувати новий уряд якнайшвидше. За її словами, коаліційні переговори між трьома партіями-переможцями: консерваторами із ХДС і ХСС і лібералами з ВДП, - повинні закінчитися ще до 9 листопада - ювілейної річниці падіння Берлінської стіни, повідомляє Welt.
"Я б дуже хотіла привітати голів європейських держав і урядів, які прибудуть на урочистості, від імені нового кабінету", - заявила Меркель. Канцлер відзначила, що уряд буде проводити соціально-орієнтовану ринкову економічну політику і пообіцяла однаковою мірою піклуватися про інтереси тих, хто створює робочі місця, і працівників.
Ангела Меркель підтвердила раніше озвучений консерваторами намір до 2013 року провести зниження податків. Вона не стала називати конкретних строків, відзначивши лише, що зниження оподатковування планується провести у два етапи. Відомо, що здійснення першого етапу намічене на 2010 рік, про дату другого нічого не повідомляється.
Генеральний секретар ХДС Рональд Пофалла заявив, що переговори завершаться протягом чотирьох тижнів. Зі свого боку генеральний секретар ВДП Дірк Нібель, відзначив, що переговори, швидше за все, почнуться на наступному тижні, після 4 жовтня. При цьому ліберали натякають, що для них більш важлива не швидкість формування кабінету, а змістовна частина переговорів.
Нагадаємо, що на виборах у бундестаг консервативний блок ХДС/ХСС хоча і одержав більше за всіх голосів 33,8 відсотка, проте, показав найгірший результат з 1949 року. Формування чорно-жовтої коаліції стало можливим, насамперед, за рахунок успіхів лібералів, які набрали 14,8 відсотка і фактично компенсували втрати ХДС/ХСС.
Між лібералами та консерваторами існує низка відмінностей, що стосуються податкової політики, ринку праці, реформи медичного забезпечення і страхування. Не виключено, що на переговорах ВДП постарається використовувати своє становище, щоб добитися від ХДС/ХСС максимальних поступок.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас