S&P: Країни emerging markets зіткнуться з тиском на кредитні рейтинги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Країни emerging markets зіткнуться з тиском на кредитні рейтинги

196
Країни emerging markets зіткнуться з тиском на їхні кредитні рейтинги, оскільки відновлення економіки залишається слабким, і дефіцити урядових бюджетів ростуть, вважають в Standard & Poor's.
"Наші прогнози вказують також на збереження тривалого тиску на рейтинги, - цитує агентство Bloomberg слова керуючого директора служби суверенних рейтингів S&P Джона Чемберса. - Економічні умови залишаються складними. Фінансове становище майже всіх урядів буде гіршим, ніж у попередні п'ять років".
Дефіцити бюджету і рівні боргу урядів значно виросли, оскільки держави направили в цілому порядку $2 трлн на заходи стимулювання економіки після кризи. Тривале зростання безробіття також означає, що доходи від податкових надходжень будуть скорочуватися і будуть потрібні нові видатки на соціальні потреби.
ВВП буде знижуватися або залишиться незмінним цього року в 75% з 42 країн з економікою, що розвивається. У восьми країнах, включаючи Болгарію, Угорщину і Сальвадор, економіка продовжить знижуватися в наступному році, прогнозують в S&P.
Китайська економіка виросте в наступному році на 8,3%, в 2011 році на 6,9%. ВВП Бразилії, Росії та Індії збільшиться в 2010 році відповідно на 2,5%, 2,4% і 4,5%, прогнозують в S&P.
Найбільш значний борг у найближчі два роки, згідно з очікуваннями аналітиків агентства, нагромадиться в Лівані (140% ВВП), на Ямайці (117% ВВП), в Індії (87% ВВП) і Угорщині (82% ВВП).
Зниження рейтингів країн emerging markets сповільнилося в останні шість місяців, говориться в повідомленні агентства. Прогноз по рейтингах 12 держав є "негативним", це означає, що рейтинги можуть бути, скоріше, знижені, ніж підвищені або залишені незмінними.
За шість місяців S&P знизило довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній валюті 3 з 42 країн emerging markets - Сальвадору, Ямайки та Нігерії.
Згідно з індексом EMBI+, що розраховується JPMorgan Chase і відслідковує ситуацію на ринку облігацій, спред прибутковості бондів emerging markets відносно US Treasuries склав у понеділок 3,4 процентного пункту. Середнє значення цього показника за шість місяців становило 4,3 процентного пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас