Тимошенко доручила забезпечити беззбиткову діяльність енергогенеруючих держкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко доручила забезпечити беззбиткову діяльність енергогенеруючих держкомпаній

Енергетика
228
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Мінпаливенерго і Національній комісії регулювання електроенергетики забезпечити беззбиткову діяльність енергогенеруючих держкомпаній в II півріччі ц.р., повідомили РБК-Україна в уряді.
Зокрема, з цією метою прем'єр-міністр доручила Мінпаливенерго і НАК "Енергетична компанія України" представити пропозиції з вдосконалення процедури проведення держзакупівель за державні кошти. Тимошенко також доручила підготувати узгоджений проект рішення про повну компенсацію відсотків за кредитами, взятими державними генераціями для закупівлі вугілля у підприємств Мінвуглепрому в 2009 р.
Крім того, глава уряду доручила НКРЕ, Мінекономіки, Мінпраці і Мінпаливенерго забезпечити оптимізацію тарифів на електроенергію для населення з урахуванням соціальних стандартів. Тимошенко також доручила Мінфіну та ДПАУ при доопрацюванні держбюджету-2010 передбачити можливість розстрочки податкових зобов'язань енергогенеруючих держкомпаній з податку на прибуток за наслідками 2009 р., що виникли в результаті збільшення вартості складських запасів вугілля.
Раніше Мінпаливенерго прогнозувало, що обсяги постачання вугілля на теплоелектростанції НАК "ЕКУ" в поточному році скоротяться з 25,2 до 20,5 млн т. При цьому станом на 19 вересня на складах ТЕС, що входять до складу НАК "ЕКУ", знаходилося 3,416 млн т вугілля при проектній місткості складів 4,316 млн т. При цьому в Мінпаливенерго відзначали, що подальше збільшення обсягів вугілля на складах компанії неможливе без порушення правил пожежної безпеки. В той же час заборгованість НАК "ЕКУ" перед ДП "Вугілля України" станом на 10 червня досягла 639,9 млн грн, а загальна кредиторська заборгованість - 1,152 млрд грн.
Нагадаємо, що за підсумками I півріччя ВАТ "Дніпроенерго" отримало чистий збиток 149,2 млн грн, ВАТ "Центренерго" - 153,2 млн грн, ВАТ "Західенерго" - 245,5 млн грн, ВАТ "Донбасенерго" - 91,4 млн грн. Вказані компанії знаходяться в управлінні НАК "ЕКУ".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас