Український ринок акцій закрився зростанням у четвер, рухаючись за динамікою світових майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрився зростанням у четвер, рухаючись за динамікою світових майданчиків

Фондовий ринок
218
Ринок акцій України продемонстрував зростання завдяки підтримці динаміки світових фондових індексів і ф'ючерсів на індекси США, а також активному попиту на акції металургів. За підсумками дня індекс "Української біржі" виріс на 0,94% - до 1267,47, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 1,5%, 514,67 пункту.
"Торговельна сесія почалася з розпродажів. Однак до середини дня "бики" перехопили ініціативу і повернули ринок на позитивну територію, а позитивна статистика з ринку праці, що вийшла в США, додала ринку поступального руху і дозволила українським фондовим майданчикам закінчити день зростанням ", - прокоментував ситуацію на українському фондовому ринку інвестконсультант "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк.
Котирування українських акцій виросли на рекордних обсягах торгів: на "Українській біржі" встановлений черговий рекорд обсягу укладених угод на суму майже 42 млн грн.
Як відзначив начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко, драйверами ринку, як і раніше, виступають акції металургійних і коксохімічних компаній, а також сьогодні попит спостерігався на акції трубних компаній.
Аналітики інвестгрупи "ТАСК" повідомили, що негативне новинне тло, що спостерігається в останні дні в Україні, пов'язане зі зростанням проблемної заборгованості, зниженням рейтингів низки українських банків агентством Fitch і зростанням ризиків системного дефолту приводять до помірних продажів за паперами фінансових організацій, у результаті чого їхні котирування знижуються.
"Подальший напрямок руху українського фондового ринку, як і раніше, залишається під сумнівом, і в п'ятницю він буде досить волатильним. З одного боку на нього будуть тиснути неоднозначне зовнішнє тло, негативний вплив якого, можливо, буде компенсовано значним попитом на деякі папери сектора гірничо-металургійного комплексу і машинобудування", - прогнозує Орлюк.
На "Українській біржі" у четвер драйверами зростання виступили папери "Азовсталі" (+8,98%), Алчевського меткомбінату (+4,56%) і Єнакієвського метзаводу (+3,87). Як відзначили експерти інвестгрупи "ТАСК", рух цих акцій засновано на надлишковому спекулятивному попиті, а новинне тло хоч і позитивне, але не настільки, щоб папери показували настільки значну динаміку. Високе зростання показали акції Сумське НВО ім.Фрунзе (+12,10%), що "ТАСК" пояснив інформацією про намір НВО поставити 54 насосних агрегати Нововоронезькій АЕС до квітня 2011 і три насосних агрегати Смоленській АЕС до березня 2010 року. Подешевшали акції Райффайзен Банку Аваль - на 1,3%, Укрсоцбанку - на 0,75%.
На "Українській біржі" у четвер були укладені угоди на загальну суму 41,8 млн грн.
На ПФТС у четвер спостерігалася змішана динаміка.
На "ринку заявок" виросли акції "УкрАВТО" (+21,21%), "Азовсталі" (+17,65%), Алчевського меткомбінату (+6,07%) і "Укрнафти" (+0,30%).
На "ринку котирувань" ПФТС виросли акції "Азовсталі" (+11,57%), "Інтерпайп НТЗ" (+10,09%), Алчевського меткомбінату (+5,26%), Єнакієвського метзаводу (+3,37%), Стахановського вагонозаводу (+3,75%) і "Укрнафти" (+0,3%). Подешевшали акції "Мотор-Січі" (-2,56%) і Райффайзен банк Аваль (-1,65%).
Усього на ПФТС наторгували акціями в цей день на 17,1 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас