Тимошенко сподівається відновити в 2010 р. виплати компенсацій за вкладами в Сбербанку к.СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко сподівається відновити в 2010 р. виплати компенсацій за вкладами в Сбербанку к.СРСР

Валюта
302
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має намір з 2010 року відновити в країні виплати компенсацій вкладникам Сбербанку колишнього СРСР.
"Залишилось ще 2 млн осіб, але президент і парламент заблокували поправки до бюджету, де були закладені ці кошти. У 2009 році - криза, але вона слабшає. Ми зможемо знайти необхідні кошти, і з січня 2010 року плануємо відновити ці виплати", - сказала вона в прямому ефірі на полтавському телеканалі "Місто" в середу ввечері.
"Після президентських виборів ми не матимемо протидії і відновимо цю програму", - додала Тимошенко.
Вона відзначила, що до 2008 року в Україні не існувало реєстру вкладників - він був сформований урядом під її керівництвом.
За словами Тимошенко, всього в Україні налічується 8,5 млн вкладників Сбербанку к.СРСР, з яких 6,5 млн вже отримали компенсації у розмірі 1 тис. грн.
Як повідомлялося, в липні 2009 року Тимошенко заявила, що виплати компенсацій вкладникам Сбербанку к.СРСР можна буде відновити після стабілізації соціально-економічної ситуації в Україні та збільшення надходжень до бюджету.
Уряд України затвердив суму компенсацій по знецінених вкладах у Сбербанку і Держстраху к.СРСР на 2009 рік загалом 250 млн грн. Відповідну постанову Кабінет міністрів прийняв 20 травня.
В держбюджеті на 2008 рік на ці цілі було виділено трохи більше 6 млрд грн., при цьому сума виплат в "одні руки" була обмежена 1 тис. грн. незалежно від суми вкладів. Передбачалося, що ця сума буде збільшена за рахунок надпланових доходів від приватизації, проте програма приватизації торік була повністю зірвана.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас