Банки готові надати забудовникам пільгові кредити при виконанні низки умов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки готові надати забудовникам пільгові кредити при виконанні низки умов

Нерухомість
963
Банки готові надати забудовникам пільгові кредити при виконанні низки умов. Про це повідомили в прес-службі Українського кредитно-банківського союзу (УКБС).
Згідно з повідомленням, УКБС відзначає своєчасність розробленого Кабінетом Міністрів і Національним банком України проекту постанови "Про затвердження Порядку здійснення пільгового кредитування суб'єктів господарської діяльності для будівництва житла та інших об'єктів".
Однак, на думку фахівців УКБС, для створення дієвого механізму пільгового кредитування необхідно чітко деталізувати всі етапи взаємодії між учасниками даного процесу.
Зокрема, УКБС пропонує встановити фіксовану ставку рефінансування банків і обмежити максимальну ставку кредитування забудовників. Експерти УКБС вважають доцільним чітке прописування умов одержання кредиту рефінансування НБУ, переліку документів, термінів ухвалення рішення Нацбанком, вимог до забезпечення та ін.
В УКБС відзначають, що перевірка рентабельності забудовника є ускладненою і невластивою для банку функцією, тому необхідно вилучити цю норму із проекту. Експерти асоціації також пропонують збільшити строки розгляду звернення про кредитування з одного тижня до одного місяця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас