Грузія в 2009 р. може подвоїти урожай цитрусових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія в 2009 р. може подвоїти урожай цитрусових

Аграрний ринок
146
Грузія в 2009 році планує зібрати більше 100 тис. тонн цитрусових, що у два рази перевищить обсяг урожаю минулого року, повідомили в міністерстві сільського господарства республіки.
За словами представника міністерства, в Аджарії, на частку якої звичайно припадає 80-85% усього врожаю, цього року, за попередніми даними, очікується зібрати не менше 100 тис. тонн цитрусових.
"Гарні види на врожай і в регіонах Гурія і Самегрело (Західна Грузія). Збір цитрусових почнеться із середини листопада, але вже почата підготовка до прийому врожаю для заготівлі і реалізації", - відзначили в міністерстві, додавши, що 40-45% урожаю цитрусових планується переробити на місцевих підприємствах у концентрати та соки.
Представник відомства також повідомив, що передбачається розширити географію експорту. "Так, поряд із традиційним поставками в Україну, у Білорусь, Азербайджан і Вірменію цього року до 10 тис. тонн грузинських мандаринів уперше планується експортувати на турецький ринок", - сказав він.
В 2008 році врожай цитрусових у Грузії склав порядку 50 тис. тонн, майже половина зібраних цитрусових була відправлена на експорт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас