Лукашенко готовий "нагодувати та одягти" українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко готовий "нагодувати та одягти" українців

Казна та Політика
1724
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про готовність Білорусі допомогти Україні відновити сільське господарство.
Як повідомили УНІАН у прес-службі глави білоруської держави, про це Лукашенко заявив напередодні журналістам на фестивалі-ярмарку трудівників села "Дажинкі-2009" у Кобрині (Брестська область, Білорусь).
"Звичайно, складно, тому що у свій час в Україні загралися в ринок. Демократія і дискусії - це добре, але людей, насамперед, треба нагодувати та одягти. Погодьтеся, це головне. А якими методами, будуть критикувати ЗМІ чи ні - важливий результат", - сказав Лукашенко.
На його думку, трохи абсурдною є ситуація, коли "колишня житниця всього Радянського Союзу сьогодні фактично перетворилася на споживача тієї продукції, яку вона поставляла на світові ринки".
Лукашенко підкреслив, що якщо буде потреба, Білорусь може надати допомогу Україні у відновленні сільського господарства. "Якщо Україна захоче, то протягом п'яти років вона зможе відновити своє сільське господарство. Якщо буде бажання, щоб Білорусь підключилася до цього процесу, - ми допоможемо", - додав він.
Голова Білорусі нагадав, що не так давно його критикували за підходи в сільському господарстві. Він вважає, що великі сільськогосподарські комплекси є благом для країни, у тому числі для іноземних інвесторів. В Україні ж, як і в інших країнах колишнього Радянського Союзу, земля була поділена на невеликі фермерські господарства. У запущеному стані перебувають величезні території сільськогосподарських угідь.
"А ми в цей час хоч трохи, але вкладали кошти в сільське господарство, ми трималися за село і не зруйнували його. Сьогодні є приріст на 11% у сільському господарстві. Критикуй - не критикуй - це вже позитивна тенденція", - відзначив Лукашенко.
За його словами, сьогодні Білорусь у міру можливості допомагає Україні, зокрема, у збиранні врожаю в прикордонних регіонах, оскільки технічна оснащеність білоруських господарств значно вища. "Але якщо ще 3-5 років ви (Україна) пробарахтаєтесь, то доведеться займатися підсічним землеробством. Ви нам люди не чужі. Тому все, що не попросять українці, ми завжди із задоволенням допомагаємо", - заявив Лукашенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас