Голова ДУС: Перерозподіл власності ДУС призведе до зменшення її кількості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ДУС: Перерозподіл власності ДУС призведе до зменшення її кількості

Казна та Політика
153
Можливий перерозподіл власності Державного управління справами може привести до зменшення її кількості, заявив керівник ДУС Ігор Тарасюк. На його думку, якщо навіть об’єкти ДУС будуть прозоро приватизовані, це буде вкрай неефективним використанням коштів через негативну динаміку на ринку нерухомості.
"Будь-який переділ власності призводить до зменшення її кількості. Тим більше у форматі виборів", - упевнений чиновник.
При цьому Ігор Тарасюк вважає, що сумніви Кабміну в ефективності і прозорості використання держмайна ДУС можуть бути частиною плану з продажу тих об’єктів, котрі належать держуправлінню.
"Це вже не просто піар. Це ще й бажання замаскувати дірки в бюджеті. А тепер просто уявіть собі, що йдеться про три готелі, які стоять на лінії Хрещатика. Хіба недостатня мотивація для Кабміну? Та в сьогоднішній економічній ситуації об’єкти продавати не можна. Підуть за безцінь!" - наголосив Тарасюк.
Керівник ДУС також категорично відкидає звинувачення в непрозорості передачі в оренду приватній фірмі державного "Президент-готелю".
"Ми віддали в оренду не готель, а частину рухомого та нерухомого майна. Терміном на 15 років. З правом відкликання на першу нашу вимогу. На суму 130 мільйонів. Оцінку майна здійснював ФДМ. Орендна плата, відповідно до інструкції, становить 22 відсотки (26 млн.) на рік", - повідомив Ігор Тарасюк.
На його думку, ще однією причиною посиленої уваги Кабміну до функціонування Держуправління справами є бажання дискредитувати чинного президента України напередодні виборів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас