Приватизації ОПЗ не буде, прогнозують політологи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизації ОПЗ не буде, прогнозують політологи

Фондовий ринок
239
Приватизація ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ, Південне Одеської обл.) не відбудеться, прогнозують політологи.
"Ситуація навколо ОПЗ буде конфліктною. Уряд наполягатиме на приватизації, президент - на своєму. У "сухому залишку" отримаємо, що приватизація проведена не буде", - сказав політолог, президент Аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.
При цьому він відзначив, що "жоден інвестор не ризикуватиме і не заходитиме на ОПЗ".
Такої ж думки і професор політології, директор школи політичної аналітики при НаУКМА Олексій Гарань: "Думаю, що це зрив. Продаж не відбудеться".
Як повідомлялося, в четвер президент України Віктор Ющенко своїм указом припинив рішення уряду про продаж ОПЗ в 2009 році, оскільки це загрожує економічній безпеці України.
"Зупинити дію розпорядження Кабінету міністрів від 3 грудня 2008 року №1517 "Про затвердження переліків господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій яких підлягають продажу...", у частині визначення таким, що підлягає продажу в 2009 році, державного пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод", - йдеться в указі президента від 17 вересня, опублікованому на сайті глави держави.
Приватизація ОПЗ вже кілька разів зривалася через розбіжності між урядом і президентом. ОПЗ стоїть на березі моря і знаходиться біля кінця аміакопроводу, що йде з Росії. Окрім виробництва хімічної продукції, він займає монопольне становище на ринку послуг з перевалки аміаку.
В нинішньому році конкурс з продажу ОПЗ призначений на 29 вересня. Стартова ціна - 4 млрд грн. За даними Фонду держмайна, по дозвіл на придбання підприємства в Антимонопольний комітет звернулися 13 компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас