Український ринок акцій у четвер сповільнив зростання, гравці частково фіксували прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у четвер сповільнив зростання, гравці частково фіксували прибуток

Фондовий ринок
137
Українські фондові майданчики в четвер з ранку продовжили стрімке зростання на зовнішньому позитиві, однак у другій половині дня гравці почали фіксувати прибуток, що обумовило більш скромне, ніж у середу, зростання за підсумками дня: індекс "Української біржі" виріс на 0,76% - до 1233,36 пункту, індекс "ПФТС" - на 0,92%, до 489,36 пункту.
"Зовнішня кон'юнктура протягом торговельної сесії постійно змінювалася, що позначилося на динаміці українських торговельних майданчиків: зростання на відкритті, відхід "у мінус" у другій половині дня, знову розквіт оптимізму на відкритті американських фондових ринків і виході "у плюс" європейських індексів", - прокоментував агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію на ринку аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
За його словами, серед внутрішніх новин на торги вплинули повідомлення щодо приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ) і про збори акціонерів Райффайзен Банку Аваль, що 14 жовтня розглянуть питання про додаткову емісію акцій.
Так інтрига навколо приватизації ОПЗ, що триває, побічно вплинула на котирування горлівського концерну "Стірол". "Через кілька хвилин після появи новини (про призупинення президентом рішення уряду щодо приватизації ОПЗ) інвестори викинули на ринок пакет акцій "Стіролу" (на "Українській біржі" ), що "просадило" їхню ціну на 6%. Однак до закриття акція відновилася, показавши зростання на 1,27%", - сказав Іванишин.
Експерт відзначив, що на новині про заплановану додемісію акцій Райффайзен Банку Аваль гравці почали скидати папери банку, у результаті чого для спекулянтів вони втратили свою актуальність.
На "Українській біржі" у четвер основну підтримку індексу надали акції "Мотор-Січі" (+4,07%), Алчевського меткомбінату (+2,61%), "Азовсталі" (+3,56%), Єнакієвського метзаводу (+1,19%). Третій день поспіль у лідерах зростання виявилися акції компаній "другого ешелону": "Луганськтепловозу" (+6,71%), ЛуАЗу (+5,0%).
Усього на "Українській біржі" укладені 863 угоди на суму 17,486 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС подорожчали акції "Азовсталі" (+5,03%) і "Шахти Комсомолець Донбасу" (+2,8%).
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день укладені 33 угоди на суму 1,8 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС спостерігалася вкрай низька торговельна активність. У лідерах зростання - акції "Шахти Комсомолець Донбасу" (+6,25%) і Алчевського меткомбінату (+1,27%).
Загальна сума укладених на "ринку заявок" ПФТС угод склала 6,6 млн грн.
Коментуючи агентству ситуацію на ринку єврооблігацій, трейдер інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінскіх відзначив, що в секторі суверенних єврооблігацій у четвер інтерес інвесторів залучили випуски Україна'16 і Україна'17, які показали зростання 50 б.п. Спостерігався також попит на муніципальні випуски Києва: бонди Київ'12 і Київ'15 виросли на 25 б.п. кожен випуск, додав Ублінскіх.
У той же час, за його даними, євробонди "Нафтогаз Україна'09" скоригувалися вниз на 2% від номіналу.
У корпоративному сегменті основні покупки припали на УкрСиббанк'10 і Альфа-банк'12, відзначив трейдер "Трійка Діалог Україна".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас