Індекси Європи ростуть у четвер слідом за акціями ірландських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи ростуть у четвер слідом за акціями ірландських банків

Фондовий ринок
70
Європейські фондові індекси збільшуються в четвер на новині про те, що в Ірландії прийнятий пакет заходів щодо порятунку банків від "токсичних" активів, повідомило агентство Bloomberg.
Уряд Ірландії планує витратити 54 млрд євро на викуп іпотечних кредитів. Спеціально створене агентство National Asset Management Agency викупить у банків іпотечні кредити зі знижкою 30% від їхньої балансової вартості, натомість банкам будуть надані державні облігації.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 з відкриття ринків піднявся на 0,5% і оновив максимальний рівень за останні 11 місяців. З березневого мінімуму показник додав 56% завдяки появі ознак відновлення економіки країн Європи після рецесії та поліпшення фінансових результатів компаній.
"Банки - критичні, тому будь-яка позитивна новина, безсумнівно, буде надавати підтримку акціям, - відзначає головний аналітик Brewin Dolphin Securities Ltd. Майк Ленхофф. - Загальне відновлення ринку зайшло далі, ніж будь-хто справді очікував. Потік новин разюче позитивний".
На цих звістках акції найбільших банків Ірландії різко виросли: Bank of Ireland Plc - на 16%, Allied Irish Banks Plc - на 28%. Крім того, Allied Irish Banks заявив, що зможе заповнити втрати від продажу частини іпотечних боргових зобов'язань уряду шляхом залучення додаткових 2 млрд євро за рахунок інвестицій і продажу активів.
Котирування паперів British Airways підвищилися на 5,5% після того, як аналітики Goldman Sachs рекомендували купувати їх. Вони посилаються на ймовірне відновлення прибутку і скорочення витрат у випадку, якщо відбудеться об'єднання британської авіакомпанії з іспанським конкурентом Iberia Lineas Aereas de Espana SA.
Ринкова вартість Iberia збільшилася з початку торговельної сесії на 4,6%.
Акції EasyJet, другого за розмірами низькобюджетного авіаперевізника в Європі, подорожчали на 3,9% після поліпшення експертами Morgan Stanley рекомендацій для них до "вище ринку" з "на рівні ринку".
У той же час папери виробника напівпровідників Infineon Technologies опустилися на 2,2%. Аналітики Bank of America погіршили їхній рейтинг до "нижче ринку" з "купувати", заявивши, що акції виглядають занадто дорогими порівняно з іншими компаніями галузі.
На 1,8% знизилася вартість акцій провідного світового сталевиробника ArcelorMittal після скорочення рекомендації для них до "тримати" з "купувати" Societe Generale, оскільки експерти вважають, що перший етап відновлення вже закладений у ціни.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:27 МСК виріс на 14,43 пункту (0,5%) - до 2896,71 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 43 пункту (0,84%), склавши 5167,13 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 22,33 пункту (0,59%) - до 3836,12 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 35,55 пункту (0,62%) і становив 5735,81 пункту.
Шістнадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшуються під час торгів 17 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас