Ринок акцій у США піднявся у вівторок на позитивних статданих, ф'ючерси зростають у середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій у США піднявся у вівторок на позитивних статданих, ф'ючерси зростають у середу

Фондовий ринок
74
Американські фондові індекси підвищилися за підсумками торгів у вівторок завдяки позитивній статистиці та оптимістичним заявам глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке та інвестора Уоррена Баффета.
Гарні економічні дані зміцнили впевненість інвесторів у тому, що відновлення економіки США виправдовує піврічне ралі на ринку акцій, відзначає агентство Bloomberg.
Ф'ючерсні торги в середу також демонструють оптимізм учасників ринку: грудневий контракт на Dow Jones Industrial Average до 8:48 піднявся на 0,12%, а на Standard & Poor's 500 - на 0,05%.
Роздрібні продажі в США в серпні збільшилися на максимальну величину за три роки - 2,7% порівняно із очікуваними 1,9%. Зростання було обумовлено тим, що урядова програма "cash-for-clunkers" (готівка за автобрухт), що передбачає надання до $4,5 тис. у разі купівлі нового, більш економічного автомобіля замість старого, підтримала попит на автомобілі. Реалізація машин у серпні підскочила на рекордну майже за вісім років величину - 11%.
Крім того, індекс виробничої активності Нью-Йорка Empire Manufacturing у вересні виріс до 18,88 пункту з 12,08 пункту місяцем раніше, у той час як аналітики очікували збільшення всього до 15 пунктів. Перевищення індексом нульової позначки означає посилення активності у виробничій сфері. Вересневе підвищення показника стало найбільш швидким за майже дворічний період.
Глава ФРС Бернанке заявив, що рецесія в США, швидше за все, завершилася.
Мільярдер Баффет відзначив, що його інвесткомпанія почала активно скуповувати акції.
"Апетит до акцій величезний, - стверджує заступник голови ради директорів Silvercrest Asset Management Group Стенлі Набі. - Статдані показують, що макроекономічні показники покращилися, і корпоративні прибутки перевершать наші очікування".
Вартість паперів найбільшого виробника алюмінію в США Alcoa Inc. підскочила на 8,1%.
Акції General Electric Co. додали в ціні 4,2%.
Курс цінних паперів провідного виробника дорожньо-будівельної техніки Caterpillar Inc. виріс на 6%.
Котирування акцій інтернет-аукціону eBay піднялися на 1,3% після того, як аналітики UBS рекомендували купувати їх.
Папери Yahoo! подорожчали на 2,3%. Експерти Sanford C. Bernstein поліпшили рейтинг для інтернет-компанії до "вище ринку" з "на рівні ринку".
Ціна акцій найбільшого виробника міді у світі з тих, акції яких мають обіг на біржах, McMoRan Copper & Gold Inc. підвищилася на 1% на тлі зростання цін на метали.
Підіндекс видобувних компаній S&P 500 продемонстрував у вівторок найбільш активне зростання серед 10 галузевих груп показника - на 2,3%. Мідь подорожчала вперше за 5 сесій на ознаках відновлення економіки, піднялися ціни на золото і срібло. Жовтневий контракт на нафту сорту WTI додав 3% у вівторок - до $70,93 за барель.
Індекс Dow Jones Industrial Average піднявся у вівторок на 56,61 пункту (0,59%) - до 9683,41 пункту.
Standard & Poor's 500 додав за день 3,29 пункти (0,31%), склавши 1052,63 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite підвищилося на 10,86 пункту (0,52%) - до 2102,64 пункту.
Підйом Dow Jones з початку поточного року становить 10,33%. Індекс S&P 500 додав цього року 16,54%, Nasdaq - 33,33%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас