Обама продовжив торгове ембарго проти Куби ще на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама продовжив торгове ембарго проти Куби ще на рік

Казна та Політика
258
Президент США Барак Обама продовжив торгове ембарго проти Куби ще на рік, передає Associated Press. Це рішення було ухвалене, незважаючи на деяке потепління в американо-кубинських стосунках.
Так, 3 липня 2009 р. між США та Кубою встановилося пряме авіасполучення. 23 травня 2009 р. адміністрація президента США Обами запропонувала уряду Куби відновити переговори про легальну імміграцію кубинців у Сполучені Штати.
Держдепартамент США повідомив, що пропонує кубинській владі повернутися до консультацій з міграційних питань, перерваних у 2003 р. Ще раніше адміністрація Обами відмінила низку обмежень на візити американців до родичів на Кубі.
При цьому сам Обама заявляв ще на початку серпня, що, як і попередні американські президенти, буде готовий повністю зняти з Куби торгове ембарго лише в тому випадку, якщо кубинський комуністичний уряд продемонструє свою готовність до демократії. Наочним прикладом готовності до змін, вважають у Вашингтоні, можуть стати відкриті вибори.
Раніше президент Куби Рауль Кастро заявляв, що Куба готова обговорювати з США "все що завгодно", зокрема питання про права людини і політичних ув’язнених на Кубі. Згідно з заявами Кастро, Гавана вже передавала адміністрації США "публічно і через персональні канали", що відкрита для обговорення будь-яких питань. Проте цей діалог повинен вестися "на рівних умовах", зауважив кубинський лідер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас