Кожна восьма компанія планує пошук співробітників за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна восьма компанія планує пошук співробітників за кордоном

544
Портал з працевлаштування Headhunter (hh.ua) провів дослідження на тему: "Іноземні співробітники в українських компаніях", під час якого були опитані 135 компаній, що розмістили свої вакансії на сайті.
За його результатами виявилося, що кожна восьма українська компанія планує поповнити свій штат іноземними співробітниками. Пошук вони мають намір здійснювати в країнах СНД (Росія, Білорусь, Молдова) і Західної Європи (Німеччина, Італія, Франція). Найчастіше необхідність в іноземних фахівцях обумовлена активністю компаній на ринках інших країн. Тому найбільша потреба - у представниках з продажів і менеджерах-керівниках. Серед названих фахівців також розробники, консультанти, креативщики, маркетологи і навіть лікарі.
Майже в половини компаній (42%) іноземні співробітники в штаті вже є. Як правило, це громадяни Росії і Польщі. Рідше - Білорусі, Німеччини та США. Іноді зустрічаються експати з екзотичних країн - ПАР, Японії, Бразилії та Індонезії.
Як правило, іноземці займають керівні посади - генеральних директорів, консультантів з бізнесу в цілому або зі спеціалізованих напрямків (наприклад, технологій або операційної діяльності). До прикладного досвіду західних професіоналів вдаються у сферах логістики, банківської справи, страхування і рекламного креатива.
Більшість компаній, що мають у штаті експатів (78%) є "частиною" міжнародних компаній і корпорацій. Як повідомили фахівці відділів з персоналу більшості з них, іноземні співробітники потрапляють в Україну в рамках міжнародної ротації або розподілу усередині компанії. Топ-менеджери, найбільш популярна група іноземних співробітників, покликані забезпечувати життєздатність компаній в Україні поряд зі збереженням внутрішніх корпоративних стандартів роботи.
Менше чверті (22%) компаній зі співробітниками-експатами має українське коріння, і в більшості випадків представлені за кордоном. Тут найбільше підприємств, що надають послуги в сфері розробки програмного забезпечення та ігор, інтернет-технологій, логістики, а також виробничі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас