Ринок акцій України закрив тиждень незначним зростанням, будучи в бічному тренді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України закрив тиждень незначним зростанням, будучи в бічному тренді

Фондовий ринок
119
Українські фондові індикатори закрили тиждень незначним зростанням, підтримані позитивною кон'юнктурою європейських торговельних майданчиків у п'ятницю. Індекс "Української біржі" виріс на 0,57% - до 1189,70 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,38%, до 472,33 пункту.
"Волатильність індексу "Української біржі" залишається значною. Сьогодні основним драйвером ринку виступила кон'юнктура європейських фондових майданчиків, які були підтримані акціями фінансових установ і видобувних компаній. Також слід зазначити помірний вплив на ринок російського позитиву", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" керівник аналітичного департаменту інвестгрупи "ТАСК" Андрій Шевчишин.
Крім того, як відзначив начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко, зовнішніми драйверами світових, а слідом за ними й українських майданчиків були зростаючі ціни на нафту й метали. Він також відзначив, що долар продовжив здавати позиції по відношенню до інших валют (виключаючи гривню).
За даними Грищенка, індекс "Української біржі" в п'ятницю сильно підтримали акції "Азовсталі" та "Мотор-Січі".
Разом з тим Шевчишин відзначив, що українські інвестори, як і раніше, настроєні неоднозначно, про що свідчить різноспрямований рух цін акцій, хоча поки кількість зростаючих акцій перевищує кількість акцій, що демонструють негативну торговельну динаміку.
На "Українській біржі" в п'ятницю в лідерах зростання опинилися акції "Азовсталі" і "Мотор-Січі", які виросли на 3,66% і 1,04% відповідно.
На "Українській біржі" в п'ятницю розміщено 536 операцій на 15,306 млн грн.
На ПФТС на ринку котирувань цього дня подорожчали "Укрсоцбанк" - на 1,14% і "Азовсталь" - на 0,97%.
На ПФТС цього дня наторгували акціями на 9,06 млн грн..-
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас