Фондові ринки Азії падають у середу через продажі акцій низки компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії падають у середу через продажі акцій низки компаній

Фондовий ринок
82
Фондові ринки Азії падають у середу на новинах про продаж і додемісії акцій регіональних компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific опустився на 0,9% з відкриття торгів - до 114,87 пункту. Показник додав 63% з березневого мінімуму. Котирування акцій у рамках індексу в середньому в 24 рази перевищують прогнозований чистий прибуток компаній у розрахунку на акцію.
Японський індекс Nikkei 225 впав на 1,2%, гонконзький Hang Seng - на 1,1%.
Австралійський S&P/ASX 200 знизився на 0,2%, тому що статуправління країни оголосило про скорочення роздрібних продажів і обсягів нового кредитування.
Голова ради директорів Alibaba.com Ltd., оператора найбільшого сайту Китаю із продажу електроніки, Джек Ма продав частку в компанії. Топ-менеджер продав 13 млн акцій на загальну суму $35 млн, щоб зафіксувати прибуток, оскільки з початку року до 9 вересня папери компанії подорожчали майже вчетверо. Акції Alibaba.com подешевшали на 5,1% на торгах у Гонконгу.
Японський провайдер комп'ютерних послуг CSK Holding Corp. і філіппінський оператор платних доріг Metro Pacific Investments Corp. оголосили про додемісії акцій.
Вартість паперів CSK Holding впала на 5,7%, котирування акцій Metro Pacific обвалилися на 14%.
Курс цінних паперів провідного китайського виробника комп'ютерів Lenovo Group Ltd. опустився на 4,9%, тому що його акціонери General Atlantic і Newbridge Asia мають намір продати частину акцій компанії на загальну суму 1,03 млрд гонконзьких доларів ($134 млн).
Ринкова капіталізація найбільшого банку Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. скоротилася на 2,8%, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. - на 2,4%. Аналітик банку JPMorgan Chase Кацухіто Сасадзіма погіршив рейтинг акцій двох найбільших банків Японії з "вище ринку" до "нейтрально".
Ціна акцій третього за розмірами гірничодобувного концерну світу Rio Tinto Group збільшилася на 0,7%. Папери найбільшої нафтовидобувної компанії Японії Inpex Corp. подорожчали на 2,7%.
Вартість золота підскочила до $1009,70, максимальної ціни з березня 2008 року, на торгах у Нью-Йорку у вівторок. Індекс 6 кольорових металів піднявся на 2,4% у Лондоні. Ф'ючерси на нафту WTI додали 4,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас