Грінспен побоюється двозначних показників інфляції в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен побоюється двозначних показників інфляції в США

Казна та Політика
1347
Колишній глава Федеральної резервної системи США Алан Грінспен побоюється, що показники інфляції в США через декілька років досягнуть двозначних значень, якщо ФРС не посилить грошово-кредитну політику.
За його прогнозом, інфляція в США може почати рости в 2012 році, якщо зараз влада нічого не вчинить для скорочення грошової маси.
Кажучи про поточний та наступний роки, Грінспен заявив, що темпи інфляції в світовій економіці без урахування зростання цін на енергоносії та продукти харчування знижуватимуться. При цьому спостерігатимуться досить низькі темпи економічного зростання.
Ключова ставка ФРС тримається біля нульової позначки вже протягом тривалого часу. Безпрецедентне зниження ставки було зроблено для підтримки економіки, яка почала демонструвати ознаки стабілізації. Втім, нарощування грошової маси в економіці може призвести в майбутньому до стрибка інфляції.
Щоб запобігти цьому, необхідно посилити грошово-кредитну політику, але і це є складним завданням у даній економічній ситуації.
Щодо банків Грінспен заявив, що американські банки в майбутньому потребуватимуть значнішого капіталу, аби відчувати себе захищеними від можливих потрясінь.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас