GM визначиться з планами щодо продажу Opel не раніше жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM визначиться з планами щодо продажу Opel не раніше жовтня

Фондовий ринок
128
Американський автогігант General Motors поки не визначив долю своєї європейської "дочки" - німецької автомобілебудівної компанії Opel. Більше того, як повідомляє Daily Telegraph, GM не планує приймати ніяких рішень відносно подальшої долі Opel до намічених на 27 вересня парламентських виборів у Німеччині.
Тим часом агентство DPA повідомляє з посиланням на представника GM, що всі варіанти із приводу майбутнього рішення для Opel розглядаються керівництвом концерну. За словами представника, наступний крок у переговорах про продаж Opel буде зроблено тоді, коли адміністративна рада General Motors висловить рекомендацію із приводу певного покупця. Засідання адміністративної ради намічено на 8-9 вересня цього року.
У той же час співробітники заводів Opel не мають наміру брати обіцяну участь у заходах щодо санування своїх підприємств, якщо Opel залишиться в руках GM, про це сьогодні журналістам повідомив голова виробничої ради Opel Клаус Франц. Так трудові колективи відреагували на статтю в Wall Street Journal, згідно з якою GM планує зберегти за собою Opel.
За словами Франца, наміри GM є безглуздими, тому що для повернення вже виданого урядом Німеччини тимчасового кредиту для підтримки Opel американському концерну доведеться повернути ці два мільярди доларів. У цьому випадку в GM просто не залишиться коштів для інвестування в Opel, що знаходиться на грані банкрутства.
Співробітники Opel солідарні з федеральним урядом і урядами чотирьох німецьких земель, де розташовані заводи Opel, у підтримці продажу компанії консорціуму Magna-Сбербанк. Більше того, як захід тиску на GM робітники вже зажадали від концерну виплатити їм відпускні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас