Народні депутати України пропонують ввести з 1 січня 2010 року тимчасовий аграрний збір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Народні депутати України пропонують ввести з 1 січня 2010 року тимчасовий аграрний збір

Аграрний ринок
1216
Народні депутати України пропонують увести з 1 січня 2010 р. по 1 січня 2013 р. тимчасовий збір у розмірі 10% при ввезенні та реалізації свинини, м'яса птиці, субпродуктів, м'ясних і рибних продуктів (за винятком консервів). Відповідний законопроект №5080 зареєстрували 1 вересня у Верховній Раді народні депутати Сергій Терьохін, Валерій Крайній, Євген Сігал (всі - фракція БЮТ), Микола Присяжнюк (Партія регіонів), Юрій Литвин і Сергій Терещук (обидва - блок Литвина).
Загальнодержавний аграрний збір пропонується ввести з метою підтримки зайнятості в Україні в сфері тваринництва і/або виробництва продуктів переробки продукції тваринництва.
Адміністрування цього збору пропонується визначити за аналогією зі сплатою податку на додану вартість.
При цьому пропонується внести відповідні розрахунки тимчасового аграрного збору, який буде додаватися до податкової декларації з податку на додану вартість або при ввезенні товарів на митну територію України - до митної декларації.
Як відзначається в пояснювальній записці до документа, отримані від аграрного збору кошти будуть направлятися на надання бюджетних дотацій виробникам продукції тваринництва.
Платниками цього збору є всі суб'єкти господарювання, крім сільгосппідприємств, в обороті яких частка сільгосптоварів становить не менше 75%.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас