Комітет Європарламенту підтримав пропозицію Єврокомісії про продовження підтримки виробників молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Європарламенту підтримав пропозицію Єврокомісії про продовження підтримки виробників молока

Аграрний ринок
167
Комітет з питань сільського господарства та сільського розвитку Європарламенту підтримав пропозиції Єврокомісії про продовження підтримки виробників молока. 2 вересня Комітет одностайно підтримав проект доповіді Пауло Де Кастро (група Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів, Італія).
Згідно з документом, Комітет підтримав продовження до лютого 2010 року дії схеми інтервенцій на масло і сухе молоко, які повинні були завершитися 31 серпня. Крім того, депутати висловилися за розширення підтримки приватних сховищ сирів.
Депутати також висловилися за надання Єврокомісії права продовжити інтервенційний період на 2010-2011 рр. у випадку, якщо ситуація на ринку молока не покращиться.
Голосування за проект доповіді в сесійній залі Європарламенту повинно відбутися через два тижні.
Як повідомлялося, ціни на молоко знижуються в ЄС із 2007 року. Улітку цього року фермери провели кілька маніфестацій у Брюсселі, вимагаючи, зокрема, не скасовувати існуючі квоти на виробництво молока для регулювання ринку. Разом з тим, Єврокомісія висловилася за збереження свого рішення щодо поступового скасування квот, але запропонувала для фермерів розширення підтримки через інтервенції. На 2007-2008 маркетинговий рік обсяг квот становив 139,6 млн. тонн. на постачання молока на молокопереробні підприємства і 3,4 млн. тонн - на прямий продаж споживачам.
18 березня 2008 року Рада міністрів з питань сільського господарства і рибальства ЄС кваліфікованою більшістю схвалила підвищення квот на виробництво молока на 2% з 1 квітня 2008 року.
Восени 2008 року були схвалені зміни до сільськогосподарської політики ЄС, відповідно до яких з 2009 року квоти на виробництво молока повинні збільшуватися щорічно на 1% до їх повної ліквідації з 2015 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас