Три великі угоди дозволяють сподіватися на відновлення ринку M&A в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три великі угоди дозволяють сподіватися на відновлення ринку M&A в США

Фондовий ринок
458
Пожвавлення в сфері злиттів і поглинань у США в останні дні дозволяє сподіватися, що спад на цьому ринку, що тривав 12 місяців, досяг дна, пише газета The Wall Street Journal.
Серпень міг би стати найгіршим місяцем з погляду M&A з 1995 року, якби не зроблені в останній день місяця оголошення про угоду Walt Disney Co. і Marvel Entertainment Inc. обсягом $4 млрд і про купівлю Baker Hughes Inс. нафтосервісної компанії BJ Services Co. за $5,5 млрд.
Понеділок, 31 серпня, став днем максимальної активності на американському ринку M&A за останні 3 місяці, за даними Dealogic. Завдяки укладеним угодам загальний обсяг за місяць підскочив на 40%. У вівторок злиття і поглинання продовжилися: eBay Inc. оголосила про продаж 65% Skype, причому сума угоди виявилася більшою, ніж очікували аналітики.
Банки і юрфірми сподіваються, що укладання декількох великих угод протягом двох днів свідчить про відновлення, що починається, ринку M&A. За словами експертів, важливий не тільки сам факт укладання угод, але й зміни психологічного клімату в сфері злиттів і поглинань.
Дані Dealogic за останні місяці говорять про те, що обсяг угод навряд чи упаде нижче поточного рівня. Третій квартал, як очікується, і так буде характеризуватися найнижчою активністю в сфері M&A за останнє десятиліття. За останні 2 місяці в США відбулося всього одне поглинання, сума якого перевищила $5 млрд.
Сумарна вартість оголошених угод M&A в усьому світі з початку року по 1 вересня склала $1,4 трлн, що на 32% менше, ніж за аналогічний період 2008 року. У США обсяг угод скоротився на 35% - до $448,2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас