Німеччина вважає поліпшену пропозицію RHJ щодо Opel недостатньою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина вважає поліпшену пропозицію RHJ щодо Opel недостатньою

Фондовий ринок
252
Німеччина вважає поліпшену пропозицію бельгійської інвесткомпанії RHJ відносно німецького концерну Opel недостатньою і неадекватною і як і раніше віддає перевагу консорціуму канадської Magna і російського Сбербанка (РТС: SBER), повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерело в уряді ФРН.
Німецький чиновник побажав залишитися невідомим, оскільки переговори є конфіденційними.
"Німеччина не збирається змінювати рішення відносно RHJ лише тому, що та трохи поліпшила грошову пропозицію, - коментує цю інформацію професор політології Бохумського університету Уве Андерсен. - Фінансова компанія як інвестор викликає в канцлера Ангели Меркель принципову недовіру, незалежно від того, діє вона разом з партнером у цій галузі чи ні. Вона зовсім прозоро дала зрозуміти, що віддає перевагу Magna".
Раніше повідомлялося, що RHJ збільшила грошову суму, пропоновану нею за акції Opel, а також знизила запити відносно суми гарантій з боку уряду Німеччини.
У рамках нової, поліпшеної пропозиції RHJ готова заплатити за акції європейського підрозділу GM 300 млн євро в порівнянні з колишніми 275 млн. Компанія готова задовольнитися одержанням держгарантій на 3,2 млрд євро проти колишніх 3,8 млрд євро з поверненням кредитів до 2013 року, тобто на рік раніше колишнього терміну.
Уряд Німеччини заявив, що готовий надати канадській Magna державні кредитні гарантії на суму 4,5 млрд євро.
Як повідомлялося, альянс Сбербанка і Magna при цьому готовий заплатити за Opel 350 млн євро відразу і 150 млн євро - у вигляді конвертованих облігацій.
Акціонер, що продає Opel - General Motors (GM) - віддає перевагу заявці RHJ, тоді як влада Німеччини підтримує пропозицію Magna і Сбербанка. При цьому усе більша ймовірність того, що переговори GM з потенційними покупцями, що тривають уже півроку, завершаться невдачею й американська компанія спробує зберегти контроль над Opel.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас