Азіатські акції дешевшають через зниження цін на сировину і погіршення прогнозів компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції дешевшають через зниження цін на сировину і погіршення прогнозів компаній

Фондовий ринок
72
Акції на фондових майданчиках Азіатсько-Тихоокеанського регіону дешевшають у середу на тлі зниження сировинних цін і погіршення прогнозів прибутків компаній, включаючи рітейлера Seven & I Holdigns Co. і девелопера Sekisui House Ltd., повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific падає найшвидшими темпами за 2 тижні - на 1,7% з відкриття торгів, до 112,04 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 впав на 2,6%. Гонконзький Hang Seng втратив 1,6%.
Австралійський S&P/ASX 200 опустився на 2%, незважаючи на оголошення про несподіване зростання ВВП у другому кварталі 2009 року.
Економіка Австралії зросла в другому кварталі на 0,6% у порівнянні з першими трьома місяцями 2009 року, що є вищим за середній прогноз економістів, який становив 0,2%. Основними факторами збільшення ВВП стало зростання інвестицій, пов'язане з нарощуванням держвидатків, а також видатків споживачів.
Китайський індекс Shanghai Composite додав 0,5% після заяви прем'єра Держради КНР Веня Цзябао про те, що уряд збереже "помірковано вільну монетарну політику". Влада Китаю не планує змінювати антикризову стратегію, яка, як вона вважає, довела свою ефективність.
Вартість міді і нафти впала за підсумками торгів у Нью-Йорку у вівторок. Жовтневий ф'ючерс на WTI опустився на 2,7% - до $68,05 за барель. Індекс 6 кольорових металів Лондонської фондової біржі знизився на 3,6%.
Котирування паперів провідного видобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. упали на 2,2% через зниження цін на сировину. Третя за розміром компанія галузі Rio Tinto Group втратила 2,6% ринкової капіталізації. Акції найбільшої нафтової компанії Японії Inpex Corp. подешевшали на 3,7%.
Ціна акцій японського рітейлера Seven & I, найбільшого світового оператора магазинів, які розташовані біля дому, зменшилася на 4% після того, як компанія погіршила прогноз чистого прибутку на поточний фінансовий рік на 11%.
Курс цінних паперів Sekisui упав на 5,2%. Компанія урізала прогноз чистого прибутку на 12 місяців, що завершуються 31 січня 2010 року, на 68% - до 6 млрд ієн ($65 млн) через спад на ринку житла.
Котирування акцій найбільшого японського виробника чипів пам'яті Elpida Memory Inc. впали на 16% через заплановану компанією додемісію.
Ринкова вартість найбільшого банку Австралії Westpac Banking Corp. знизилася на 3,1% слідом за падінням котирувань у фінсекторі США у вівторок через побоювання збільшення втрат банків за кредитами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас