Великобританія закликає країни Європи збільшити внески у МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія закликає країни Європи збільшити внески у МВФ

245
Великобританія має намір збільшити відрахування в Міжнародний валютний фонд (МВФ) майже в 2 рази і закликає інші країни Європи наслідувати її приклад, заявив міністр фінансів країни Алістер Дарлінг у статті, опублікованій в британській газеті Guardian.
"Ми продовжимо витрачати гроші, щоб урятувати Британію", - заявив міністр.
Збільшення внесків у МВФ дозволить міжнародній фінансовій організації більш швидко та ефективно надавати допомогу тим країнам, які потребують її найбільше, що буде сприяти відновленню світової економіки в цілому і, отже, процвітанню Великобританії, відзначив А.Дарлінг.
Великобританія направить у МВФ додаткові $11 млрд для підтримки найбільш ослаблених кризою країн з низьким рівнем доходу, що перебувають у важкому фінансовому становищі. У квітні на саміті G20 у Лондоні А.Дарлінг пообіцяв МВФ виділити $15 млрд у рамках угоди про збільшення бюджету організації до $750 млрд.
На зустрічі міністрів фінансів "групи двадцяти", яка відбудеться на цьому тижні, А.Дарлінг планує переконати своїх колег з Європи, США і Китаю в необхідності аналогічних дій.
У минулому Великобританія фінансувала МВФ із золотовалютних резервів, причому кошти надавалися у формі кредиту і винятково в міру необхідності. Поки неясно, чи відбудуться якісь зміни в цьому напрямку.
Міністр фінансів Великобританії також підкреслив, що Великобританія повинна стабілізувати держвидатки і скоротити дефіцит бюджету хоча б удвічі в найближчі 4 роки.
"Мої пріоритети зрозумілі: збереження робочих місць, забезпечення кредитних потоків і виведення держвидатків на раціональну основу в середньостроковому періоді", - пише А.Дарлінг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас