Узбекистан посилив податковий режим для іноземних нафтогазових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Узбекистан посилив податковий режим для іноземних нафтогазових компаній

168
Влада Узбекистану посилює податковий режим для іноземних нафтогазових компаній, що працюють у країні за угодами про розподіл продукції (УРП). Відтепер вони будуть зрівняні в правах з резидентами: для них уводиться акциз 25% від митної вартості газу, а роялті підвищується з 4,1% до 30%.
Сенат Олій Мажлісу (парламенту) Узбекистану прийняв поправки в Податковий кодекс країни, що ліквідують пільги для іноземних учасників УРП. Тепер учасники УРП будуть платити податок на прибуток, земельний податок, податок на користування водними ресурсами і єдиний соціальний платіж на загальних з резидентами Узбекистану підставах, якщо в УРП не прописані конкретні ставки по них.
Для іноземних компаній також уводиться акциз на вуглеводневу сировину в розмірі 25% від її митної вартості, який передбачений для резидентів. Крім того, незалежно від умов УРП по резидентських ставках буде нараховуватися і сплачуватися податок на користування надрами (роялті), із прийняттям поправок ставки по ньому виростуть із 4,1% до 30%.
"При цьому для інвесторів по вже діючих УРП установлена відстрочка - вони почнуть платити акцизний податок тільки після закінчення десятилітнього терміну від дня набрання угодою чинності", - пояснив представник парламенту. Про термін перегляду роялті він промовчав.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас