Економісти не змогли дати однозначний прогноз інфляції в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти не змогли дати однозначний прогноз інфляції в США

497
Економісти, опитані Національною асоціацією ділової економіки (National Association for Business Economics, NABE), не змогли прийти до єдиної думки щодо прогнозу інфляції в США на найближчі роки, пише газета The Wall Street Journal.
Половина з 266 респондентів вважає, що величезні уливання ліквідності в економіку Сполучених Штатів не приведуть до прискорення темпів інфляції в наступні кілька років.
Близько 41% опитаних, однак, побоюються збільшення інфляції через "відстрочений вплив застосовуваних заходів", "монетизацію заборгованості", "неефективну стратегію виходу із кризи".
Консенсус-прогноз інфляції без урахування цін на продукти харчування і паливо на період з 2014 по 2018 роки становить 3%. Федеральна резервна система (ФРС) США сподівається втримати зростання цін у рамках 1,5-2%.
Економісти в цілому схвалили грошово-кредитну політику ФРС: близько 70% відзначили, що вона "загалом правильна", торік аналогічним чином висловилися всього 56% опитаних. Чверть респондентів, однак, вважають дії американського ЦБ такими, що "надмірно стимулюють" економіку.
Бюджетна політика США сподобалася всього 35% експертів, але це найвищий рівень, зафіксований з березня 2008 року.
Більше половини (56%) економістів, що взяли участь в опитуванні NABE, впевнені у тому, що ФРС не буде підвищувати ставки в найближчі півроку, інші голосують за збільшення вартості кредитування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас