Фондові індекси в Азії знижуються через зростання курсу ієни і падіння прибутків компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси в Азії знижуються через зростання курсу ієни і падіння прибутків компаній

Фондовий ринок
123
Азіатські фондові індекси знижуються в понеділок на тлі падіння прибутків китайських компаній і зростання курсу ієни, викликаного перемогою Демократичної партії Японії на виборах у парламент, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився на 0,5% з відкриття торгів - до 113,36 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 упав на 0,4% після зростання на 2,2% відразу після відкриття торгів. Темпи зростання промислового виробництва в Японії сповільнилися в липні до мінімального рівня за 4 місяці, скорочення роздрібних продажів триває. Негативні статдані, опубліковані в понеділок, а також рекордний рівень безробіття змушують інвесторів побоюватися, що новий уряд не зможе підтримати відновлення економіки.
Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 0,2%.
Китайський Shanghai Composite обвалився на 5,1%. Металургійна компанія Baoshan Iron & Steel Co., банк China Merchants Bank оголосили про різке зниження прибутку.
Baoshan Steel втратила з відкриття торгів 4,4% вартості акцій. Компанія оголосила, що "у світовій економіці немає істотного відновлення, основи внутрішнього відновлення не є надійними", і це створює загрозу для металургійної галузі.
П'ятий банк КНР за розмірами ринкової капіталізації China Merchants Bank знизив вартість паперів на 4,5% після оголошення про скорочення чистого прибутку третій квартал поспіль у квітні-червні.
Ієна подорожчала стосовно усіх валют світу, що торгуються найбільш активно, після того, як японські ЗМІ оголосили, що Демократична партія набрала як мінімум 308 з 480 місць у нижній палаті парламенту Японії.
Котирування акцій японської Canon Inc. впали на 3%. Вартість паперів Honda Motor Co. знизилася на 1,7%.
Ринкова капіталізація австралійського банку Australia & New Zealand Banking Group Ltd. злетіла на 4,7% на підвищенні прибутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас