ФАС: Три московські банки шахраювали з курсами валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФАС: Три московські банки шахраювали з курсами валют

Кримінал
448
Московське управління Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Росії визнало три московські банки винними в порушенні закону "Про захист конкуренції", говориться в повідомленні відомства. Мова йде про ТОВ КБ "Регіональні фінанси", ТОВ КБ "Об'єднаний банк розвитку" і ВАТ КБ "Вимпел". Банк "Вимпел" втратив свою ліцензію 27 серпня.
Під час перевірки пунктів обміну валюти (ПОВ) московських банків ФАС виявила невідповідність курсів обміну валюти, розміщених на зовнішніх носіях, курсам, розміщеним усередині приміщення ПОВ. Такими діями "банк уводить в оману споживачів, поширюючи неповні, неточні відомості про курси обміну валюти, зазначені на зовнішньому носії інформації", указує ФАС. Це може привести до втрати потенційних клієнтів іншими кредитними організаціями. Таким чином, банк одержує перевагу при роботі на ринку банківських послуг, говориться в повідомленні.
В остаточному підсумку, справи відносно банків "Регіональні фінанси" і "Об'єднаний банк розвитку" були припинені у зв'язку з добровільним усуненням порушення антимонопольного законодавства. Банку "Вимпел" ФАС видала розпорядження про припинення несумлінної конкуренції.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас