Рада НБУ очікує від Кабміну макроекономічних прогнозів на 2010 для розробки прогнозу курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада НБУ очікує від Кабміну макроекономічних прогнозів на 2010 для розробки прогнозу курсу гривні

Казна та Політика
921
Рада Національного банку, яка щорічно затверджує "Основи грошово-кредитної політики" із прогнозом курсу гривні на наступний рік, очікує від Кабінету Міністрів якнайшвидшої розробки і надання макроекономічних прогнозів на 2010 для того, щоб рада могла затвердити прогноз курсу гривні на цей період.
Про це Українським Новинам повідомив керівник апарату ради НБУ Станіслав Буковинський.
"Уже повинні бути розглянуті "Основи грошово-кредитної політики на 2010 рік", однак ми не можемо вносити їх на розгляд, оскільки ще немає макропоказників, на яких, відповідно до вимог законодавства, базуються ці "Основи", - сказав він.
Буковинський підкреслив, що у відповідності зі статтею 24 закону "Про Національний банк", документ "Основи грошово-кредитної політики" готується на базі макропоказників, що затверджуються Кабінетом Міністрів.
Керівник апарату ради НБУ не виключив, що у випадку, якщо Кабмін буде і далі затягувати підготовку та оприлюднення макропрогнозів на 2010 рік, рада НБУ буде змушена розглядати "Основи грошово-кредитної політики на 2010", не чекаючи цих прогнозів.
"Може бути і такий варіант, це не виключено", - сказав він.
Буковинський додав, що проведення найближчого засідання ради НБУ планувалося на 4 вересня, однак проведення цього засідання перебуває під сумнівом у зв'язку з невизначеністю з макропрогнозами уряду.
Як повідомляло агентство, 27 серпня виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що проект держбюджету-2010 буде переданий урядом на розгляд Верховної Ради до 15 вересня.
Уманський підкреслив, що для завершення бюджетних розрахунків Мінфіну необхідний прогнозний показник курсу гривні на 2010 рік, який поки не затверджений радою НБУ.
У той же час, за словами першого заступника голови НБУ Анатолія Шаповалова, прогнозний показник курсу не може бути розрахований і затверджений радою Нацбанку доти, поки уряд не надасть свої макроекономічні прогнози на наступний рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас