НБУ повертає на валютний міжбанк угоди "форвард" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ повертає на валютний міжбанк угоди "форвард"

2064
Національний банк України (НБУ) вирішив у жовтні повернути на міжбанківський валютний ринок угоди "форвард", повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
"Передбачено, зокрема, впровадити з 26 жовтня 2009 року на міжбанківському валютному ринку України торгівлю іноземною валютою за гривні на умовах "форвард"… Скасована тимчасова заборона на здійснення на міжбанку валютних операцій з купівлі-продажу інвалюти за гривні на умовах "спот", - вказується в повідомленні.
Згідно з повідомленням, такі рішення закріплені постановою НБУ від 21 липня (№416), яку зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 серпня (№775/16791).
Як повідомлялося, наприкінці липня перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Джон Ліпскі заявив, що подібні кроки Нацбанку допоможуть Україні краще пристосуватися до зовнішніх шоків, а також відбивати бажання нехеджованих позичальників від надмірних ризиків.
НБУ заборонив операції з купівлі-продажу інвалюти за гривні на умовах "спот" і валютні операції з купівлі-продажу інвалюти або банківських металів на умовах "форвард" у квітні-2009: передбачалося збереження цієї заборони до 1 січня 2010 року.
Згідно з нормативними актами НБУ, валютні операції на умовах "спот" передбачають виконання зобов'язань (постачання валюти) на другий робочий день після дня укладання договору, а валютні операції на умовах "форвард" – пізніше, ніж на другий робочий день після дня укладання договору.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас