Приватбанк став членом елітного Клуба Мільйонерів VISA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк став членом елітного Клуба Мільйонерів VISA

Фінтех і Картки
100
8 жовтня 2002 року в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція керівників компанії VISA CEMEA (Central and Eastern Europe, Middle East and Afica) і Приватбанку, присвячена випуску Приватбанком мільйонної карти VISA.
«Я рада вітати Приватбанк у Клубі Мільйонерів VISA CEMEA. Тим більше, що Приватбанк став першим банком у Східній Європі і сьомим банком в CEMEA, що переступив рубіж випуску 1 000 000 пластикових карт VISA», - повідомила Президент VISA CEMEA пані Енн Кобб (Anne-L. Cobb), поздоровляючи колектив Приватбанку з цим значним досягненням у розвитку бізнесу платіжних карт в Україні. За її словами, проведення прес-конференції VISA і Приватбанку в Києві збіглося з іншою важливою подією – 8 жовтня 1996 року в Україні була випущена перша пластикова карта міжнародної платіжної системи VISA International – карта «VISA-Приватбанк», що 6 років тому стало значною віхою в розвитку українського фінансового ринку. Сьогодні, за словами пані Енн Кобб, можна з упевненістю говорити, що Приватбанк зіграв ключову роль у створенні ринку пластикових карт України, що найбільш динамічно розвивається в Центральній і Східній Європі. І багато в чому визначив стратегію розвитку ринку платіжних карт України, засновану на впровадженні сучасних стандартів обслуговування, що враховують інтереси як банків, торгових точок, так власників пластикових карт і всієї економіки України.
На сьогоднішній день міжнародні пластикові карти стають одним з найбільш популярних серед жителів України фінансових інструментів. І такий успіх на українському ринку не випадковий: це результат активної роботи VISA International і українських банків – членів VISA, серед яких найбільшим є Приватбанк. Найбільш важливі аспекти такого співробітництва – це популяризація безготівкових розрахунків, упровадження сучасних карткових продуктів і розвиток широкої мережі обслуговування платіжних карт.
Як повідомив Голова Правління Приватбанку Олександр Дубілет, Приватбанк приклав чимало зусиль, щоб зробити карткові продукти зрозумілими, зручними і доступними для більшості українців. У 2002 році банк збільшив обсяг емісії карт удвічі, що свідчить про високу довіру українців до карткових продуктів VISA і Приватбанку, як емітенту і еквайєру карт. На сьогоднішній день кожні сім секунд у Приватбанкові оформляється нова пластикова карта, і до 8 жовтня кількість карт VISA, випущених банком, наблизилося до оцінки 1,5 мільйона.
У ході прес-конференції Президент VISA CEMEA пані Енн Кобб вручила Голові Правління Приватбанку пану Олександру Дубілету Диплом, що підтверджує випуск банком 1 000 000 пластикових карт VISA. За словами представників VISA, унікальність даної події полягає в тому, що Приватбанк став першим банком у СНД і Східній Європі, що випустила більш мільйона платіжних карт VISA. А клієнту банку - власнику мільйонної карти VISA був вручений пам'ятний подарунок – ексклюзивний тур у Китай.
За словами Олександра Дубілета, упровадження нових банківських технологій завжди було і залишається одним з головних пріоритетів роботи банку. Загальний обсяг платіжних карт систем VISA і Europay International, емітованих Приватбанком, станом на 01.10.2001р. досяг 1,8 мільйонів, а частка банку на ринку – складає 41%. При цьому, програма розвитку карткового ринку Приватбанку – це комплексна програма, що містить у собі розширення мережі обслуговування карт і можливостей карткових продуктів. «Сьогодні банкомати Приватбанку працюють практично в кожному місті України, пластикові карти приймають до оплати більшість торгових точок країни», - підкреслив Олександр Дубілет. До кінця року банк планує значно збільшити мережу банкоматів, POS-терміналів по всій території України, тим самим закріпивши лідируючі позиції на ринку. Також Приватбанк постійно розширює спектр карткових продуктів, розроблювальних з урахуванням потреб тієї чи іншої групи клієнтів.
Комерційний банк Приватбанк був заснований у 1992 році. На сьогоднішній день Приватбанк є одним з лідерів банківського ринку. Станом на 01.09.2002р., оплачений статутний фонд банку складає 260млн. грн., капітал – 411 млн. грн. Авторитетний міжнародний аналітичний журнал The Banker у 2000 і 2002 роках привласнив Приватбанкові звання «Bank of The Year». Інший впливовий журнал – Euromoney чотири роки підряд – у 1999, 2000, 2001 і 2002 роках визнає Приватбанк кращим банком України. На сьогоднішній день банк обслуговує більш 170 тисяч рахунків юридичних осіб і близько 2,9 мільйони рахунків фізичних осіб.
VISA є ведучою міжнародною платіжною системою. Щорічно пластикові карти VISA випускаються більш ніж на US$ 2 трильйони і приймаються до оплати в більш ніж 25 мільйонах точок по усьому світі, включаючи більш 760 000 банкоматів. Компанія VISA відіграє пріоритетну роль у розвитку інноваційних платіжних інструментів і технологій, щоб принести користь 21 000 фінансових установ – членів системи і власникам карт. Також VISA є лідером у сфері здійснення платежів в Інтернет і відіграє ведучу роль у створення U-торгівлі, чи універсальної торгівлі, що дозволяє власникам карт проводити платежі в будь-якому місці, у будь-який час, і будь-яким доступним способом.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас