Економіка Латвії досягне найнижчої точки падіння на початку 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Латвії досягне найнижчої точки падіння на початку 2010р

Казна та Політика
203
Латвійська економіка може досягти нижчої точки падіння в першому кварталі 2010 року, заявив президент Банку Латвії Ілмар Римшевич у передачі латвійського радіо "У точці перетину".
На його думку, якщо у світовій економіці в найближчому майбутньому не відбудеться "нічого непередбаченого", у другому кварталі в країні може початися відродження.
"Зараз позначилися перші ознаки стабілізації (у світі), тому можна трохи заспокоїтися щодо ситуації в народному господарстві, - сказав Римшевич. - Багато аналітиків прогнозують, що в четвертому кварталі цього року почнеться оздоровлення світової економіки, а це дає надію, що й Латвія може почати відновлюватися, тому що в неї з'явиться можливість продавати свої товари".
Як відзначив голова Центробанку, для Латвії зараз важливо "навести порядок у своєму фінансовому господарстві". За його словами, це стосується, у тому числі, держбюджету, тому що під час економічного зростання "господарювання було непродуманим і навіть у кращі роки країна жила невідповідно до своїх достатків".
Як повідомлялося раніше, в I кварталі 2009 року валовий внутрішній продукт Латвії скоротився на 18%, в II кварталі (за попередніми оцінками) - на 19,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас