Розвинені країни одна за іншою оголошують про вихід із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розвинені країни одна за іншою оголошують про вихід із кризи

Казна та Політика
1782
За попередніми оцінками Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), економіка країн організації в другому кварталі стабілізувалася (її скорочення склало 0,002% проти 2,1% у попередньому кварталі).
ВВП країн "Великої сімки" у квітні-червні зменшився на 0,1%, причому економічна ситуація в цих державах дуже різна. Так, Японія, Німеччина і Франція оголосили про завершення рецесії, а у Великобританії вона продовжилася. Гарні економічні новини надійшли також з Гонконгу і Росії. Це дозволило директорові департаменту досліджень Міжнародного валютного фонду Олів'є Бланшару заявити про кінець найглибшого за останні 60 років економічного спаду.
У Німеччині ВВП у другому кварталі виріс на 0,3%, у наступні квартали аналітики очікують ще більш активного відновлення економіки (індекс довіри інвесторів і аналітиків до економіки країни в серпні досяг максимуму з 2006 року). Японія підвела риску під найглибшою за весь післявоєнний час рецесією.
Ситуація другої найбільшої економіки у світі покращилася завдяки збільшенню обсягів експорту та споживчих видатків. Однак у тому, що її зростання буде стійким, експерти не впевнені. Економічне потепління в Японії також пов'язане з антикризовими видатками уряду, а використання цього стимулу обмежене - державний борг країни і так уже наблизився до 200% ВВП.
У США у квітні-червні економічний спад сповільнився до 0,3% проти 1,6% у першому кварталі. Американська економіка видужує повільно, і це означає, що й іншим державам рано говорити про завершення кризи.
За матеріалами:
expert.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас