Литвин: Референдуму щодо змін в Конституцію не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Референдуму щодо змін в Конституцію не буде

Казна та Політика
611
Голова Верховної ради України Володимир Литвин критично оцінює перспективи проведення всенародного обговорення законопроекту про внесення змін у Конституцію України та імплементацію його результатів.
Про це повідомляє прес-служба голови парламенту. "Візьму на себе сміливість стверджувати, що референдуму не буде, тому що для того, щоб проголосити референдум, потрібно виконати низку умов. Зокрема, створити ініціативні групи, які повинні бути зареєстровані, після цього зібрати 3 мільйони підписів громадян у цілому, і при цьому не менш ніж по 100 тисяч підписів у двох третинах областей", - сказав Литвин, коментуючи указ президента України Віктора Ющенка "Про винесення на всенародне обговорення проекту Закону України "Про внесення змін у Конституцію України", згідно з яким всенародне обговорення повинне відбутися до 1 грудня 2009 року, а для того, щоб зібрати підписи та оголосити референдум, потрібно мати відповідний рівень довіри людей, хоча б відсотків двадцять", - додав він.
Литвин також відзначив, що навіть якщо виконати всі відповідні процедури та оголосити референдум, "автоматично з'явиться питання про відкладання референдумів, щодо яких уже були зібрані підписи, у тому числі із приводу вступу в НАТО". Голова Верховної ради України не виключив і можливості оголошення місцевих референдумів "під питання про проведення всеукраїнського референдуму", що, за його словами, "несе загрозу розриву нашої суспільної тканини". "Президент винайшов нову форму - всенародне обговорення. Але не зрозуміло, які правові принципи тут діють. Цілком зрозуміло, що в цьому випадку є присутні політичний та у деякій мірі моральний вимір, - сказав Литвин. - Висновок для мене очевидний - це передвиборний захід".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас