Китайський експерт: Від нинішньої кризи у виграші залишаться США і КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський експерт: Від нинішньої кризи у виграші залишаться США і КНР

Казна та Політика
1372
Від нинішньої фінансової кризи у виграші залишаться в першу чергу США і Китай. Таку думку висловив директор Інституту промислової економіки Академії суспільних наук Китаю Цзинь Бей, виступаючи на економічному форумі, що відбувся 10 серпня в м.Гуанчжоу.
На думку експерта, хоча США і стали причиною нинішньої кризи, їх система ринкової економіки та ринкової конкуренції має величезну пружність. Більшість підприємств США (за винятком автомобільних гігантів) має сильну еластичність системи, принаймні, сильнішу, ніж у Європи. Китай у цій ситуації зможе покористуватися із кризи, якщо буде вживати доцільні заходи виходу з неї і зможе використовувати нові можливості, що відкриваються.
При цьому Цзинь Бей вважає, що, щоб вибратися з фінансової кризи, потрібно пройти чотири етапи. На першому етапі, уряд здійснює макрополітику стимулювання економічного розвитку, стабілізації макроекономічної пропозиції та попиту, стримування економічного спаду. Цей етап у Китаї в основному закінчився або минув. На цьому етапі опираючись головним чином на державну макрополітику, слід докласти зусилля до розширення пропозиції і попиту в макроекономіці, щоб стримати економічний спад. На другому етапі, усе більше і більше підприємств, що витримали удари економічної кризи, повинно завершити процес створення, відновлення і підвищення конкурентоспроможності, поступово відновлювати позитивний стан господарської діяльності. На третьому етапі, спостерігається відбудовне зростання деяких галузей виробництва і тенденція до стабільного розвитку, відповідні економічні відомства поступово відновлюють нормальне становище, або з'являються нові, більш очевидні полюси зростання. На четвертому етапі, відзначається збільшення ділової активності на світовому ринку, при цьому економічне зростання повертається в нормальне русло.
При цьому економіст відзначив, що хоча статистика за останні місяці дає більше підстав для оптимізму, але ніхто не насмілиться сказати, що протягом одного-двох років у майбутньому світ зможе вийти із кризи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас