Уряд Франції витратив на підтримку економіки 18,2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Франції витратив на підтримку економіки 18,2 млрд євро

Казна та Політика
152
Уряд Франції в період із грудня 2008 р. по кінець липня 2009 р. інвестував в економіку країни 18,2 млрд євро (26,07 млрд дол.).
Про це повідомив міністр при главі уряду, відповідальний за виконання плану відновлення економіки Патрік Деведжан, передає Associated Press.
"До кінця липня ц.р. ми інвестували 18,2 млрд євро - 65% усієї суми, передбаченої за планом стимулювання економіки", - сказав міністр. При цьому він підкреслив, що до кінця року уряд має намір виділити 75% усіх коштів, що дозволить зберегти порядку 250 тис. робочих місць.
Як повідомлялося, в 2008 р. президент Франції Ніколя Саркозі оголосив про початок дії плану стимулювання економіки країни вартістю 26 млрд євро. Тоді ж відповідальним за виконання урядової програми був призначений Деведжен.
Нагадаємо, опублікована в середині серпня статистика держав єврозони щодо ВВП за підсумками II кварталу показала, що економіки Франції і Німеччини вийшли з рецесії.
Економіст Fortis Bank Нік Куніс відзначає, що в цілому економіка єврозони виходить із рецесії завдяки пожвавленню світової економіки та урядовим стимулам. "Ми побачили істотне поліпшення експортного попиту, при цьому чистий експорт, імовірно, вплинув на зростання. У той же час державні схеми заохочення купівлі автомобілів у єврозоні підвищили споживчі видатки", - підкреслив експерт.
Правда, поки не встигла повністю відновитися від кризи банківська система ЄС: банки в багатьох державах усе ще перебувають у жалюгідному стані і цілком залежать від держпідтримки. "Питання полягає в тому, як довго це протриває. Є ще безліч проблем, які не вирішені. Зокрема, банківський сектор залежить від державної допомоги, - говорить представник LBBW Ієнс-Олівер Ніклаш. - Поки не стане ясно, що капітальна база банків міцна, ми не можемо сказати, що криза завершена".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас