Карзай лідирує на президентських виборах в Афганістані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карзай лідирує на президентських виборах в Афганістані

Казна та Політика
159
На виборах президента Афганістану, що пройшли 20 серпня 2009 р., переміг нинішній голова країни Хамід Карзай, що набрав 68% голосів виборців, заявив міністр фінансів Афганістану Омар Захелвала, передає Reuters.
За словами Захелвала, перші результати голосування були представлені сьогодні на спеціальному засіданні уряду Афганістану. Висновки були зроблені на основі підрахунку 5 млн 450 тис. бюлетенів. Карзай одержав на свою підтримку 3 млн голосів виборців, а його основний суперник - колишній міністр закордонних справ Абдулла Абдулла - 1,5 млн голосів.
Нинішня заява носить попередній характер. Незалежна виборча комісія оголосить попередні офіційні результати вранці 25 серпня 2009 р.
Нагадаємо, 21 серпня виборчий штаб нинішнього президента Афганістану Карзая проголосив його перемогу на президентських виборах 20 серпня 2009 р. у країні. Тим часом прихильники основного суперника Карзая Абдулли Абдулли заявили, що дана інформація не відповідає дійсності і що вони також можуть заявити про свою перемогу.
На останніх виборах в Афганістані спостерігалася вкрай низька явка виборців, що пояснюється активністю в цей день бойовиків руху "Талібан". Залякане погрозами населення, що не сподівається щось змінити своїми голосами, неохоче йшло на виборчі дільниці - спостерігачі повідомляли, що ніде немає черг, а електоральна активність суттєво нижча, ніж на перших афганських президентських виборах в 2004 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас