Довіра інвесторів до економіки Східної Європи зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра інвесторів до економіки Східної Європи зросла

Казна та Політика
458
Дослідження Центру європейських економічних досліджень, ZEW, показує зростання довіри інвесторів до європейських ринків, що розвиваються, після того, як найбільші економіки Західної Європи показали гарні результати в минулому кварталі.
Індекс очікувань інвесторів й аналітиків стосовно східноєвропейського регіону на найближчі 6 місяців виріс з липня по серпень поточного року в середньому з 32 пунктів до 36 пунктів. Близько 56% опитаних експертів фінансового ринку очікують відновлення в цьому регіоні протягом найближчих шести місяців, говориться в дослідженні.
Більш світлі перспективи східноєвропейських економік пов'язані з тим, що їх найбільші торговельні партнери із Західної Європи виходять із рецесії, що допоможе відродженню ключових експортних ринків. Наприклад, у червні цього року падіння виробництва сповільнилося в Угорщині, Чеській Республіці, Румунії, Латвії, Литві й Словаччині.
Німеччині та Франції вдалося вибратися з рецесії в II кварталі 2009 року. Відновлення на заході Європи може допомогти сходу, у тому числі й за рахунок нарощування обсягу експорту автомобілів з румунських заводів Dacia SA і чеських Skoda AS. Це може також збільшити обсяги грошових потоків від основних інвесторів - Австрії й Франції.
Дослідження ZEW відображає найбільше зростання оптимізму інвесторів відносно економік Словаччини (з 36,3 до 40,7 пункту) і Чеської Республіки (з 30,3 до 38,8 пункту). Мінімальні покращення прогнозу пов'язані з економіками Польщі й Хорватії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас