Поліція Нігерії веде пошук двох екс-керівників банків, усунутих від посад за підозрою у шахрайстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція Нігерії веде пошук двох екс-керівників банків, усунутих від посад за підозрою у шахрайстві

Кримінал
129
Поліція Нігерії веде пошук двох колишніх керівників банків, яких було зміщено зі своїх посад за рішенням Центрального банку країни за підозрою у шахрайстві, передає Бі-бі-сі.
19 серпня повідомлялося, що в Нігерії заарештовано трьох керівників банків, які раніше були звільнені за помилки в управлінні фінансовими структурами. Як повідомили представники поліції, ще два топ-менеджери знаходяться в розшуку.
Нагадаємо, 15 серпня 2009 р. Центральний банк Нігерії виділив 400 млрд найр (2,6 млрд дол.) п'яти банкам країни. Представники Центробанку повідомили також про звільнення керівників цих фінансових структур.
Причиною такого рішення стало те, що банки мали недостатній оборотний капітал і несли ризик для всієї банківської системи Нігерії. Під дію ЦБ Нігерії потрапили Afribank, Finbank, Intercontinental Bank, Oceanic Bank і Union Bank. Сумарна "погана" заборгованість банків перевищила 1 трлн 143 млрд найр (близько 7,4 млрд дол.). Причиною послужило надмірне кредитування нафтогазового сектора у період високих цін на вуглеводні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас