Уряд Великобританії закликав не враховувати політику при продажу Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Великобританії закликав не враховувати політику при продажу Opel

Фондовий ринок
190
Уряд Великобританії звернувся до сторін, які приймають рішення щодо обрання нового власника концерну Opel, з закликом вирішувати ситуацію не за політичними мотивами, а виключно на основі інтересів бізнесу та економіки, передає Deutsche Welle.
Крім того, при виборі переможця британці просять взяти до уваги інтереси компанії Vauxhall, яка є частиною операції і яка виробляє у Великобританії ті ж автомобілі, що і Opel.
Так, британський міністр із справ бізнесу Пітер Мандельсон заявив, що рішення не повинне залежати від політичних міркувань будь-якої країни і в ньому "необхідно враховувати довготривалі перспективи розвитку як заводів Opel, так і британських підприємств цього автовиробника, які працюють під торговою маркою Vauxhall".
Нагадаємо, в останні тижні боротьба за Opel розгорілася між консорціумом Magna-Сбербанк та бельгійським інвестфондом RHJ International. Пропозицію російсько-канадського консорціуму підтримували федеральний уряд Німеччини, земельна влада і профспілка Opel, пропозиція бельгійського інвестфонду більш цікавила General Motors.
Magna та Сбербанк розраховують отримати по 27,5% акцій Opel і інвестувати в європейську компанію близько 500 млн євро. Кілька днів тому уряд Німеччини заявив про готовність надати російсько-канадському консорціуму кредит у розмірі 4,5 млрд євро, у випадку якщо керівництво GM прийме рішення на користь консорціуму Magna та російського Сбербанку. У зв'язку з цим, GM запитала додаткові дані від уряду Німеччини з приводу коштів, які воно може вкласти в операцію, у випадку якщо переможцем виявиться бельгійський інвестфонд RHJ International.
Німецький автоконцерн Opel належить американській автомобільній корпорації General Motors та уряду Німеччини. Він має свої філії в Бельгії, Іспанії, Польщі, Австрії та Росії. На підприємствах концерну працюють понад 50 тис. осіб, з них - близько 25 тис. - в Германії і 5 тис. - у Великобританії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас